Сон Пресвятой Богородицы 68 - молитва от разбойников и злых людей

Содержание: [Показать]

Шестьдесят восьмой Сон Пресвятой Богородицы

"Спала еси и опочивала Мати Пресвятая Богородице во святом граде Вифлееме Иерусалимском, и видела еси сон страшен и дивен вельми зело. И прийде к ней Господь Иисус Христос наш, Сын Божий, и рече к ней:

- Мати моя, Мати Пресвятая Богородице, спиши или зриши?

Пресвятая Богородица отвеча на глас Его, глаголя:

- Видела есми я Тебя, Бога и Царя славы, у жидов, поймали в апреле месяце в четвертом числе, и привели к Понтийскому Пилату Игумену, на древе кипарисе распяли руце и нози твои, ко кресту пригвоздиша, венец и с тернием на главу твою возложиша, тростию по главе твоей биша, уста желчием напоиша, ребра твои копием прободоша, из которых потече кровь и вода на спасение всем православным и во исцеление душам и телеси. Некто богатый Иосиф жидовин и ученик его Никодим тайно пришли и просили у старейшинов тело твое со Креста снять и получили от Пилата позволение. Обвели тело твое белейшим полотном со ароматы и положили в новом гроб, изсеченном от камени. На утрий же день приидоша к нему благочестивые мироносицы и желали прикоснуться телеси его, и оле чудесе таинства! Поразишася светом необычным и слышаша гласи: «что ищете живаго с мертвыми, несть его здесь, он воскрес, раззорил адова царства и раздра Адамова рукописания.

И рече Господь наш Иисус Христос:

- О превозлюбленнейшая Мати моя, Пресвятая Богородице, поистину неложен сон сей, не праведен может быть от злых людей и от жидов и Казылоашей. И Аз в третий день воскресну имя твое и возвеличу паче всех родов, вернымъ же христианом живот вечный дарую. Аминь. Аще который человек сон твой с благоговением при себе держит, то его по смерти прииму на ложе Аврамово. Аще кто сон твой слышать и в дому у себя держать и под изголовье класть и за пазухой носить будет, с тому дому и человеку не прикоснется тать, ни разбойник, ни злый человек, ни демон лукавый дух, и в том дому будет изобилие во всем. Аще кто его в пути с собою носит, сохранит его от всякой опасности и помилует в пиру сидящаго, в суде судящаго. Аще кто при смерти про него вспомянет, избавлен будет от муки, и придут Ангели Божии и возьмут его душу и будут блюсти ее, дондеже совершится над ней суд Божий, от века уготованный. Аще же кто сему сну не поверует, тому анафема, проклят, и трясавица, лихоманка, и огненица, и мор, и слепота, и глухота, и тоска тьмущая, во веки вековъ, Аминь."