Молитвы к Богородице на каждый день недели

Содержание: [Показать]

Молитвы к Богородице в понедельник

От скверных моих уст приимй моление, о нескверная, чистая и пречистая Дево Богородице! И не возгнушайся моих словес, о, Радосте моя! Но призри на мя и помилуй мя, о Мати Зиждителя моего! Во время жития моего не остави мене: веси бо, Владычице, яко на Тя всю мою надежду возлагаю, и все упование мое о Тебе есть. Темже и во время смерти моея предстани ми, Помощнице моя, радосте и утешение мое: не остави мене тогда, надеждо моя, и не посрами мене тогда. Вем бо, вем, Дево, яко о многих гресех повинен есмь окаянный, и трепещу помышляя час оный: но, Радосте моя, яви ми тогда лице Твое, удиви на мне милость Твою, Ходатаице спасения моего, изми мя, Владычице, от лютости бесовския и страшнаго и грознаго испытания воздушных духов; и от злобы их избави, и всю скорбь дне того на радость преложи Твоим посещением, и сподоби безбедно прейтй ми от начал и властей тьмы и достигнута поклонитися на Престоле славы седящему Христу и Богу нашему, со Безначальным его Отцем и Пресвятым Духом, во веки веков. Аминь.

Молитвы к Богородице во вторник

О Пресвятая Владычице моя Богородице, Ангелов и Архангелов, Херувимов и Серафимов пречестнейшая и всех святых пресвятейшая, Дево Мати Божия! Спаси мя, смиреннаго и грешнаго раба Твоего: Ты бо веси, всемилостивая Госпоже, яко всю мою надежду по Бозе на Тя возлагаю, и несть ми инаго прибежища спасительнаго, токмо Ты, Всеблагая. Ты моя крепость, Владычице, Ты моя и сила, Ты мое радование в скорбех, Ты мое пристанище во искушениих, Ты мое исправление в падениих, Ты и спасение мое всенадежное, о Мати Зиждителя и Господа моего! Помози ми плавающему в пучине жития сего, люте обуреваемому и бедствующему от потопления греховнаго. Даждь ми руку помощи, Помощнице моя, и избави мя от тимения глубины, да не погрязну в бездне отчаяния: буря бо грехов и страстей возста на мя, и волны беззаконий погружают мя. Но Ты, милосердая Мати, во пристанище безстрастия настави и спаси мя, безнадежных Надеждо и Ходатаице спасения моего. Аминь.

Молитвы к Богородице в среду

Богородице, Ты еси упование мое, Ты ми еси стена и благонадежное пристанище и спасительное прибежище, томимому страстей нахождением. Спаси мя от всех враг моих, гонящих душу мою и различными искушеньми сию уловляющих. На пути бо сем, по нему же хожду, многия сети сокрыта ми: мнози же соблазны, многия прелести, многия немощи душевныя и телесныя в падения греховная мя вовлекают: И что сотворю отчаянный аз, недоумею. Аще бо восхощу покаятися, нечувствием и ожесточением одержим есмь, аще же плаката понуждаюся, не имам сокрушения сердечна-го и слез поне едйныя капли. Увы окаянства моего! Увы бедности моея! Увы лишения моего! К кому убо прибегну повинный аз? Аще не к Тебе, благосердая Мати Господа и Спаса нашего, ненадежных надеждо, стено и покрове к Тебе притекающих! Не отрини мене сквернаго: Тебе бо едину в жизни моей стяжах утеху, Лево Марие Богородице, и к Тебе единей во всякой нужде прибегаю со дерзновением: не остави убо мене в жизни сей, и во время смерти моея предстани в помощь, Помощнице моя, да узрят Тя вси вразй мои и постыдятся, Тобою побежденнии, Владычице, Ходатаице спасения моего. Аминь.

Молитвы к Богородице в четверг

Кто Тебе по достоянию ублажити может, Пресвятая Дево; кая уста воспети Твое величие, всяк смысл превосходящее возмогут; Вся преславная о Тебе содеянная таинства, Богородице, выше смысла и слова суть. Красоте Девства Твоего и пресветлей чистоте Твоей удивишася Херувими и ужасошася Серафими: чудесе же рождества Твоего нетленнаго ни человеческий, ни ангельский язык изрещй может. От Тебе бо безлетный единородный Сын Божий, Бог Слово, неизреченно воплощься, родйся и с человеки поживе, и Тя, яко Матерь Свою, зело возвелйчи, Царицу Тя всея твари показа, нам же известное спасения пристанище. Темже вси под кров Твой притекающий, различными скорбями и болезньми одержимии, богатное утешение и исцеление приемлют и Тобою от бед спасаются: Ты бо воистину Мати всех скорбящих и обремененных, печальных радость, больных целительница, юных хранительница, старости жезл, праведных похвала, грешных спасения надежда и к покаянию путеводительница: всем бо всегда предстательством Твоим помогавши, и всех с верою и любовию к Тебе прибегающих заступаеши.Ты и мне помози, отчаянному деяний моих ради. Заступнице усердная рода христианскаго, заступи мя, да не до конца погибну во гресех, ибо не имам инаго прибежища и покрова, разве Тебе, Владычице Мати Живота: не остави убо мене и не презри мя, но ими же Сама веси судьбами, спаси мя, яко благословенна есй во веки веков. Аминь.

Молитвы к Богородице в пятницу

Тебе предаю в защищение жизнь мою, и по Бозе всю надежду спасения моего на Тя возлагаю, Владычице Дево Богородице. Молю же Тя раб Твой: не презри мя многия грехи сотворшего, но виждь скорбь мою о сем и недоумение, и подаждь ми ослабу и утешение, да не до конца погибну окоянный. Простри десницу Твою, Чистая, изьмй мя от тимения дел моих, и постави на чистую пажить заповедей Христа, Царя и Бога моего, да творю я присно, Тобою укрепляемы От грехов моих лютых избави мя, Владычице, и покаяние спасительное мне низпосли, к Твоему Сыну и Богу Матерним Твоим ходатайством. Свет неизреченный возсиявшая, просвети мою тьму душевную, от грехов ей прибывшую. Радосте моя, избави мя от обышедших мя невидимых врагов: грехи бо мои мнози и тяжцы суть, врази мои л юти зело, смерть близ, совесть моя мя обличает, геенна огненная устрашает, червь неусыпаемый, скрежет зубовный, тартара тьма кромешняя в трепет мя приводят, ибо ожидают мя прияти, злых дел моих ради. Увы мне! Что сотворю тогда и к кому прибегну, да спасена будет душа моя; К Тебе единей, сладкая Марие Богородице, горесть смерти уповающым и на Тя услаждающая и взывающих к Тебе от лютыя геены избавляющая. Ты и мне помозй, Всеблагая, не имущему иныя помощи, токмо Тебе, Всепетая. Спаси мя от ужасов смертнаго часа и от лютости бесовския избави мя: спаси мя от власти духов злобных на мытарствах воздушных: яви, молюся Ти, яви ми тогда пресветлое лице Твое, Владычице, и не остави мя безпомощнаго. О милосердая Мати! Преклонися на милость ко мне лишенному милости от дел моих, и умоли егоже родила еси плотию Христа, Спасителя и Бога нашего, нас ради на кресте пречистую кровь Свою излиявшаго, да и аз получу грехов прощение и вечное спасение, и прославлю неизреченное милосердие Твое, Богородице, и Твое милостивое предстательство в безконечныя веки. Аминь.

Молитвы к Богородице в субботу

Радуйся, Дево Богородице, пристанище и предстательство убогая души моея, надеждо сладкая спасения моего. Радуйся, всех Зиждителя в Твоих ложеснах носившая. Радуйся, Бога плотню рождшая, миру же Спасителя! Радуйся, в рождестве девство нетленно сохраныиая. Радуйся, от волхвов дары приемшая, и поклонение их от Тебе рождшемуся видевшая, и пастырей преславная о Нем словеса слышавшая, и в сердце Твоем сия слагавшая. Радуйся, отрока Иисуса, Сына Твоего и Бога во храме, среди законоучителей, обретшая радостно. Радуйся, болезни лютыя во страдании, крестнем распятии и смерти Сына Твоего, пресладкого Иисуса, приемшая, воскресением же его тридневнем обрадованная светло. Радуйся вознесение Сына Твоего и Бога во славе небесней со ученики его видевшая. Радуйся, от Него низпосланнаго Духа Святаго, в горнице Сионстей в виде огненных языков низшедшаго, со ученики Господни приемшая. Радуйся, на земле ангельски пожившая. Радуйся, чистотою и святынею вся ангельския чины и всех святых лики превосходящая. Радуйся, возвеличенная пришествием к Тебе Сына Твоего и Бога при успении Твоем. Радуйся, Того святым рукам душу Твою радостно предавшая. Радуйся, Твоим на небеса с телом возшествием славно превознесенная. Радуйся, по представлении Твоем боговйдцем апостолом в третий день явлынаяся. Радуйся, на Небесех от Отца и Сына и Духа Святаго диадимою вечнаго царствия увенчанная. Радуйся, от всех небесных сил приснопеваемая. Радуйся, близ престола Пресвятыя Троицы на престоле славы возседящая. Радуйся, Бога и человеков примирения виновнице. Радуйся, небесными и земными господствующая. Радуйся, яко ничтоже невозможно есть Твоему ходатайству. Радуйся, яко вси верно к Тебе претекающии спасаются. Радуйся, яко Тобою скорбящий утешение, болящий исцеление, бедствующий благовременну помощь получают. Молю убо Тя, обрадованная Владычице, потреби и во мне печаль греховную, и даждь ми радость спасения, даждь ми слезы утешительныя, умиление всегдашнее, покаяние истинное и исправление совершенное. Не возгнушайся мене, Владычице, но приимй милостивно сия гласы радостныя, мною убогим Тебе приносимыя, и предстани ми в помощь во время безпомощия моего в час страшный оный, егда душа моя от окаяннаго моего тела разлучитися ймать: тогда, молю, предстани ми в помощь и избави мя повиннаго наказанию вечному, да не явлюся бесом радование, ни пища геенне огненней. ей, Владычице моя, не попусти узрети души моей страшное и грозное прещение и истязание демонское, грешником уготованное, но предвари и спаси мя раба Твоего в час оный ужасный, да славлю Тя во веки, едина надеждо моя и Ходатаице спасения моего. Аминь.

Молитвы к Богородице в воскресение

Всемилостивая Дево Богородице, Мати щедрот и человеколюбия, прелюбезная надеждо и упование мое! О Мати пресладкаго, превожделеннаго и всяку любовь превосходящаго Спасителя, Иисуса Христа, человеколюбца и Бога моего, Свете помраченныя души моея! К Тебе аз многогрешный припадаю, и Тебе молюся, Источниче Милосердия, Дево Марие, бездну милосердия и пучину щедрот и человеколюбия рождшая: помилуй мя, вопию Ти болезненно, помилуй всего уязвленнаго, в лютыя разбойники впадшаго, и от одежды, в ню же облече мя Отец, увы мне, обнаженнаго. Темже возсмердеша и согнйша раны моя от лица безумия моего. Но, Владычице моя, Богородице, молю Тя смиренно, воззри на мя милостивым Твоим оком, и не возгнушайся мене всего помраченнаго, всего оскверненнаго, всего в тине сластей и страстей погруженнаго, люте падшаго и возстати не могущаго: Умилосердися на мя и даждь ми руку помощи, во еже воздвигнута мя из глубины греховныя. О, Радосте моя! Избави мя от обышедших мя: просвета лице Твое на раба Твоего, спаси погибающаго, возстави падшаго люте: можеши бо вся, яко Мата Бога Всемогущаго. Излей на мя елей милосердия Твоего, и вино умиления точйти ми подаждь: Тебе бо воистину едину надежду стяжах в житий моем. Не отрйни убо мене к Тебе притекающаго, но виждь скорбь мою, Дево, и душй желание, и сие приимй и спасй мя, Ходатаице спасения моего. Аминь.