Молитва иконе Божией Матери «Умягчение злых сердец»(«Симеоново пророчество»)



    Празднование иконы «Умягчение злых сердец»(«Симеоново пророчество») происходит 15 февраля, в неделю Всех Святых (24 марта по старому стилю).

    О чем молятся иконе «Умягчение злых сердец»(«Симеоново пророчество»): молятся об умягчении злых сердец и примирении враждующих; во время гонений; при холере; об исцелении хромоты и расслабления.

    Икона Божьей Матери «Умягчение злых сердец»(«Симеоново пророчество»)

     p188ntp9181nk410fs1ok7164csge4

    Молитва иконе Богородицы «Умягчение злых сердец»(«Симеоново пророчество»)

    О Всеблагая Владычице наша Богородице, Взыскание погибших и Злых сердец Умягчение! Зрим все-честный образ Твой по Симеонову проречению, аки оружием в душу Твою пронзенный; зрим очи Твоя, долу слезы точащия за нас грешных, Твоего милосердия недостойных; зрим руце Твоя горце согбенными. Вемы, Госпоже Пречистая, яко ни во чтоже вменихом спасительная Твоего Сына Словеса, еще же и страдания его за ны, и на Кресте Крови его излияние достойно не познахом, и тем скорбию сердце Твое исполниша. И се ныне, яростию друг ко другу и злобою побораеми, явихомся пред Тобою окаменены сердцем и быхом яко земля изсохшая тернием ненависти, самолюбия и всякия жестокости исполнены; и не точию врагов наших, но своих ей братий возненавидехом и заповеди Сына Твоего - во еже любити братий своих, яко самих себе - забвению и небрежению предахом! И чесо возможем дерзати проейти у Тебе, Мати Милосердия, и како утолити можем слезу Твою и скорбь? Сего ради к Тебе Премилосердой прибегаем, и молитися, и мили ся деем: испроси нам у Сына Твоего Христа Бога нашего, да оросит изеохшую землю сердца нашего и, капли благодати Святаго Духа испустив, воспламенит огонь горящий к Нему любве и благия ветви, сыновняго послушания словесем его, плодоносны сотворит! Утоли, Премилосердая, да якоже союзом любве апостолы его связавый и нас недостойных, но верных ему чад, соединит с Собою и научит любовь нелицемерну друг ко другу имети и не своих ей искати, но брата нашего спасения, и к Нему, Милостивому Спасу нашему, сокрушение сердечное и покаяние искреннее всегда имети. Яко да - зависти, рвения, ненависти и вся прочия страсти - раззорити сия в нас не возмогут, и да обновит Он, Всесильный, в сердцах наших новую заповедь его, во еже любити, по слову его: не точию други, но и враги наша, молитися о них, и о спасении их тщание творити! Упроси его, да ради любви Материнския, распалит сердца наша к любве братстей, яко да не на языце единем явимся ученицы его, но духом горящи, сердцем внимающи и делы заповеди его творящи, сподобимся мирно преити земное житие и стати одесную Престола Славы Сына Твоего, хвалу и славословие ему приносяще, со Отцем и Святым его Духом во вся веки. Аминь.