Молитва Курской Коренной иконе Божией Матери «Знамение»



    Празднование Курской Коренной иконы «Знамение» происходит 21 марта, 21 сентября, 10 декабря, в 9 пятницу по Пасхе (8 марта, 8 сентября, 27 ноябряпо старому стилю).

    О чем молятся Курской Коренной иконе «Знамение»: молятся об избавлении междоусобный брани; во время бедствия и нападения врагов; об умирении враждующих; при болезни глаз и слепоте; во время холеры.

    Курской Коренной икона Божией Матери «Знамение»

     icon znamenie 300x363

    Молитва Курской Коренной иконе Богородицы «Знамение»

    О Царице Небесная! Кто изочтет великое множество чудес Твоих, кто исчислит вопли молитвенных прошений, токи умиленных слез, благодарных воздыханий, пролитых пред иконою Твоею. Овеяна убо вся она скорбию народною, плачем угнетенных и радостною хвалою утешенных. Припадаху к ней людие, понесшие агарянское иго, плакаху Москва в смутное время, взываше Курск, в нашествии вражеском. Вопияше вся область во дни смертоносных болезней и бед, и вся скорби на радость прелагала еси. Темже и ныне благословй землю Русскую. Спаси от греха, погибели и соблазнов страну нашу. Излей благодать на труд земледельческий и на всякое благое начинание общественное. Помяни, Пресвятая Дево, по имени всех предстоящих и молящихся, и вся люди, требующия Твоего утешения, помощи и милосердия. Ты убо веси тайная сердец наших. Темже всем по потребе их прошения исполни. Изряднее же заблуждшия обрати к покаянию, нас же всех умудри светом евангельския любве и добрых дел. Архипастыри и пастыри, и вся верныя в православии до смерти тверды покажи, в Царство небесное управи и со Христом жити сотвори во веки веков. Аминь.