Молитвы до и после еды

То, что мы едим должно быть благословленным и освященным. Еда имеет большое значение для физического тела, ведь тело — храм нашего духа. Еда — кирпичики из которых этот храм строится, поэтому очень важно что и как мы едим. И когда мы молимся, благословляем еду, то она преображается. Таким образом мы оберегаем себя от действия всякого рода демонических сил.

Молитва перед едой

"Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь; и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим; и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь."

"Господи, помилуй. (Трижды). Благослови."

Молитва после еды

"Благодарим Тя, Христе Боже наш, яко насытил еси нас земных Твоих благ; не лиши нас и Небеснаго Твоего Царствия, но яко посреде учеников Твоих пришел еси, Спасе, мир даяй им, прииди к нам и спаси нас. Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков. Аминь. Господи. помилуй. (Трижды). Благослови."