Молитвы при посадке семян, рассады, саженцев



    С каждым днем все ближе весна - главное время для всех дачников, фермеров и огородников. Заговоры и молитвы при посадке семян и рассады помогут вам получить богатый, щедрый урожай.

    Кому молиться об урожае

    Существуют определенные молитвы, которые помогают получить хороший урожай. Помимо этого, нужно знать, к каким святым стоит обращаться с просьбой. Перед посевом семян, рассады или посадкой саженцев читают такие молитвы:

    • молитва «Отче наш»;
    • молитва «Богородица, Дева радуйся»
    • молитва перед иконой икона «Спорительница хлебов».

    Молитва при посадке семян

    При посеве семян крестообразно, святой водой, кропят семена ( произнося трижды: "во имя Отца и Сына и Святого Духа. Аминь.") и читают данную молитву:

    "Господи Боже наш, от пречистыя и пребогатыя длани Твоея предлежащее пред очима Твоима семен подаяние принесохом, Владыко, и сему Тебе вручитися молимся: не бо смеяхом в бездушных земли недрах заключити сия, аще не воззрим на повеление Твоего Величества, повелевающее родити и прозябати земли, и дати семена сеющему, и хлеб в снедь. И ныне молимся Тебе, Боже наш, услыши ны молящияся Тебе, и отверзи нам сокровище Твое великое, и благое, и небесное, и излей благословение Твое, донележе удовлимся по неложным Твоим обещанием - и отжени от нас вся снедающая плод наш земный и всякое наказание праведно наводимое на ны грех ради наших- и богатыя Твоя щедроты низпосли на вся люди Твоя, благодатию и человеколюбием единородного Твоего Сына, с нимже благословен еси, и с Пресвятым и благим и животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков.Аминь."

     Молитва если семена долго не всходят

    Если семена долго не всходят, то читают над посадкой такую молитву:

    "Всемогущий Боже, милосердие Твое призываем, да сия семена, яже воздухом и дождём воспитати благоволил еси, благословением Твоим прозябнути сотвориши. Подаждь, Владыко, людем твоим Тебе всегда о Твоих благодарити дарованиих, от неплодствия же земли души алчущих сохрани, да нищ и богат, недужный и крепкий славят имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, ныни и присно и во веки веков. Аминь."

    Молитва о благопроизрастании насаждений

    Читают на растущей Луне над своими посадками:

    "Всемогущий, Превечный Боже, Отче милосердия, призри, молим Ти ся, на наша повседневная требования и жатву довольную нашему житию изобильне даруй. Возвеличи над нами имя Твое святое, и на поля, винограды, вертограды наша излей преизобильное Твое благословение, да вся труды рабов Твоих ( имена ), древа и насаждения наша, полно плодоносят. Отврати, милосерде Боже, от концев наших небеса неприязненна , студени, волны, грады, дожди вредящие , множества вод и вся злая, яже могут человеческая вредити требования. Яко Тя еси Бог наш и Тебе славу возсылаем, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь."

    Молитва на нивах

    Посевы и посадки также следует освятить. Освящение охраняет посевы от вредителей, болезней, заморозков и других напастей, благоприятствует росту и развитию. Перед освящением читается молитва на нивах, а затем участок кропится святой водой

    "Господи Боже наш, в начале создания Твоего сотворивый небо и землю: и небо убо украсивый великими светилы, еже просвещати на земли и чудитися теми Тебе единому Содетелю и Владыце твари: землю же украсивый злаком и травою и различием семен, сеемых по роду, и всю, цветы покрыв в благоукрашение, благословил еси ю: Сам и ныне, Владыко призри от святаго жилища Твоего на стяжение сие и благослови е: сохрани е неврежденно от всякаго чарования и обаяния и всякаго зла, оплазнства же лукаваго и коварства лукавых человек: и даждь ему принесити плоды во время, исполнены благословения Твоего: и всякаго зверия и гада, червь же и мухи и ржу, зной и вар, и безгодныя ветры, вред наносящыя, отжени от него. Яко освятися и прославися пречестное и великолепое имя Твое, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь."