«Утоли моя печали» - молитва Пресвятой Богородице перед ее иконой



    Празднование  иконы «Утоли мои печали» происходит 7 февраля (25 января по старому стилю).

    О чем молятся иконе «Утоли мои печали»: молятся об избавлении от скорбей и печалей; при обуревании сердца греховными страстями в отчаянии; при телесных болезнях; при расслаблении, параличе.

    Икона Божьей Матери «Утоли мои печали»

    utoli moya pechali 1

     

    Молитва Пресвятой Богородице перед иконой «Утоли моя печали»

    Молитва 1 

    «Надеждо всех концев земли и рабам Твоим (имена), Ты, Пречистая Дево, Госпоже Богородице, утешение наше! Не гнушайся нас, грешных, на Твою бо милость уповаем. Угаси в нас пламень греховный и покаянием ороси изсохшая сердца наша, очисти ум наш от греховных помыслов; приими воздыхание от души и сердца мольбу Ти приносящих. Буди о нас Ходатаица к Сыну Твоему и Богу, и укроти ярость Его праведную Матерними Твоими молитвами. Душевныя и телесныя язвы исцели, Госпоже Богородице, утоли болезни душ и телес, утиши бурю злых нападений вражеских; отъими бремя грехов наших и не остави нас до конца погибнути. Ты бо ecu возведение человеческому роду, в печали скорая Помощница. Мати истинная Христа Бога нашего, помогай нам, грешным рабам Твоим, всегда, ныне и присно и во веки веков. Аминь».

    Молитва 2

    «Надеждо всем концем земли, Пречистая Дево, Госпоже Богородице, утешение наше! Не гнушайся нас грешных, на Твою бо милость уповаем: угаси горящий в нас пламень греховный и покаянием ороси изсохшая сердца наша: очисти ум наш от греховных помыслов: приими мольбы, от души и сердца со воздыханием Тебе приносимыя. Буди о нас Ходатаица к Сыну Твоему и Богу, и отврати гнев его Матерними Твойми молитвами. Душевный и телесныя язвы исцели, Госпоже Владычице: утоли болезни душ и телес: утиши бурю злых нападений вражеских, отими бремя грехов наших, и не остави нас до конца погибнути, и печалию сокрушенная сердца наша утеши, да славим Тя до последняго издыхания нашего. Аминь».